Classes are Starting Soon! Register Now Banner

Mathematics Sample Test

Solve the following problems and choose your answer from the alternatives given.

1. All of the following are ways to write 1 percent of N, except

  1. 0.01N
  2. 1/100 N
  3. 10/1000 N
  4. 1N

Correct Answer: d

2. Which of the following is closest to √5?

  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 7

Correct Answer: a

3. Three people who work full time are to work together on a project, but their total time on the project is to be equivalent to that of only one person working full time. If one of the people is budgeted for 1/2 of his time to the project and a second person for 1/3 of her time, what part of the third worker’s time should be budgeted to this project?

  1. 1/3
  2. 1/4
  3. 1/6
  4. 1/8

Correct Answer: c

Elementary Algebra Questions

Solve the following problems and choose your answer from the alternatives given.

4. If a number is divided by 4 and then 3 is subtracted, the result is 0. What is the number?

  1. 12
  2. 4
  3. 3
  4. 2

Correct Answer: a

5. 16x – 8 =

  1. 8x
  2. 8(2x – x)
  3. 8(2x – 1)
  4. 8(2x – 8)

Correct Answer: c

6. If x^2 + x – 6 = 0, then x is:

  1. –2 or 3
  2. –1 or 6
  3. 1 or –6
  4. 2 or –3

Correct Answer: d

College-Level Mathematics Question

Solve the following problems and choose your answer from the alternatives given.

7. If f(x) = x^4 – x + 2, then f(–x) =

  1. x^4 – x
  2. x^4 – x + 2
  3. x^4 + x + 2
  4. x^4 + x – 2

Correct Answer: c

8. The equation x^2 – 2√2 x + 3 = 0 has as its roots

  1. √5 – 1, –√5 – 1
  2. √5 – i, √5 + i
  3. √5 – i, √5 + 1
  4. √2 + i, √2 – i

Correct Answer: d

9. If the 1st and 3rd terms of a geometric sequence are 3 and 27, respectively, then the 2nd term could be:

  1. 6
  2. 9
  3. 12
  4. 15

Correct Answer: b